Poola valitsus hakkab 42 miljardi euroga majandust ergutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk.
Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola peaminister Donald Tusk tegi reedel teatavaks 42 miljardi euro suuruse paketi, mille eesmärk on lähiajal ergutada majanduskasvu ja luua uusi töökohti.

«Meie eesmärk on tagada stabiilne majanduskasv ja iga hinna eest kaitsta töökohti,» ütles peaminister parlamendis.

TSN Polska korraldatud värske rahvaküsitluse kohaselt on peaministri populaarsus langenud 26 protsendile.

Poola oli ainuke Euroopa Liidu riik, mille majandus ei läinud finantskriisi ajal langusse. Kuid nüüd on majanduskasv aeglustunud eelmise aasta 4,3 protsendilt tänavu 2,5 protsendile. Töötuse määr püsib 12,5 protsendil.

Peaminister soovitab 60 miljardit zlotti kulutada riiklikel energiafirmadel uutesse jõujaamadesse, veeldatud gaasi terminali rajamisse ja torujuhtmetesse. 40 miljardi zlotiga soovitab ta luua investeerimisfondi, mille abil soodustada töökohtade loomist lähiaastail. 40 miljardit zlotti on mõeldud kiirteede ajakohastamisse kolme aasta jooksul ning 30 miljardit zlotti raudtee uuendamisse.

«See programm nõuab parlamendi enamuse toetust. Tahame kinnitust, et meie valitsemismandaat on endiselt tugev,» ütles peaminister 460-kohalises parlamendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles