Raul Eamets: lahti on läinud valimispropaganda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Raul Eamets.
Professor Raul Eamets. Foto: Peeter Langovits

Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets ütles ETV saates «Aeg luubis», et pealtnäha läbimõeldud päästeplaanide taga on tegelikult valimispropaganda.


«Kui parteid istuksid ümber laua maha ja võtaksid oma punktid ette ja kas või ühise osas kokku lepiksid, et teemegi nii need järgmised 10-15 aastat, siis see oleks täiesti uus kvaliteet Eesti poliitikas, aga ma kardan, et tegelikult läks lahti valimispropaganda,» ütles Eamets.

Ümberõpe, töökohtade loomine, maksude madalal hoidmine, eurole üleminek - nii võiks kavad lihtsustatult kokku võtta. Lisaks tuleb riigil hoida eelarve tasakaalus.

«Kui me võtame selle loosungiks ka tuleviku suhtes, siis me lõikame endale näppu, nagu me tegelikult viimase 5-6 aasta jooksul lõikamise näppu,» sõnas Eamets.

Kui Raul Eamets ülemöödunud nädalal riigikogu ees esinedes rääkis, et Eesti eelarvepoliitika on olnud protsükliline ehk just selline, nagu kirjeldas Alari Purju, teatas reformierakondlane Jürgen Ligi, et nende sõnadega esitleb Eamets oma poliitilisi eelistusi. Tegelikult tsiteeris professor makroökonoomika õpiku põhitõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles