Draghi: euroala taastumine tuleb pikk ja vaevaline

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: SCANPIX

«Mõni asi on viimase paari-kolme kuu jooksul paremaks läinud, kuid ees on veel pikk ja vaevaline teekond,» rääkis Euroopa Keskpanga (EKP) juht Mario Draghi Euroopa Parlamendi ees esinedes.

Euroala majandus on nõrk ning tõenäoliselt seisab ees ainult tagasihoidlik kasv, kuna valitsuste eelarvekärped pärsivad kasvu ka lähitulevikus. Samas ei ole Draghi kinnitusel kärbetele ühtegi mõeldavat alternatiivi, vahendab Reuters.

IMFi prognoosi kohaselt kahaneb euroala majandus sel aastal 0,4 protsenti ning kasvab 2013. aastal ainult 0,2 protsendi jagu. Mõlemat numbrit on varasemate prognoosidega võrreldes nukramaks muudetud. «Ettepoole vaadates ootame lähitulevikus vähest majanduslikku aktiivsust ja väga vaevalist taastumist pärast seda,» tõdes ka Draghi.

Eelmisel nädalal kinnitas Draghi, et EKP on valmis ostma kriisiriikide võlakirju, kuid ainult juhul, kui riigid jälgivad neile seatud tingimusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles