Eestimaalased usuvad, et struktuurifondide toetused on asja eest

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu toetus raudtee ehitusel
Euroopa Liidu toetus raudtee ehitusel Foto: Toomas Huik

87 protsenti Eesti elanikest on kursis sellega, et Eesti saab Euroopa Liidust toetust ning suur osa hindab selle mõju Eesti majandusele positiivseks, selgus iga-aastasest struktuurifondide avaliku arvamuse uuringust.

Kõige enam on eestlased teadlikud, et struktuuritoetust saavad teed, raudteed, sadamad, regionaalareng ning ettevõtlus ja innovatsioon. Toetust saanud objektidest, projektidest ja tegevustest meenus vastajatele kõige sagedamini teedeehitus ning konkreetsetest projektidest nimetati kõige enam AHHAA keskust, vahendab Toetustasku.

65 protsenti vastanutest arvab, et EL struktuuritoetused suunatakse õigetesse valdkondadesse. Vaid viiendik oli seda meelt, et nende valik ei ole õige. Tänasest rohkem toetust vajaksid vastajate hinnangul haridus (37 protsenti) ja vähem toetust vajaksid riiklikud struktuurid (14 protsenti).

46 protsenti struktuuritoetustest teadlikud inimesed peavad euroraha planeerimist ja jagamist selgeks ja läbipaistvaks. Toetuste jagamise ja planeerimise peamise murena tõid vastajad välja informatsiooni vähese leviku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles