Pettunud Eesti riigis: lähen Ukrainasse tagasi, vahet pole, kas suren või ei! (22)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Sellised korterid on sõjapõgenike majutamiseks kasutatavas Kopli tänava majas. Konkreetsesse korterisse põgenikke siiski ei majutatud. Foto on põgeniku tehtud.
Sellised korterid on sõjapõgenike majutamiseks kasutatavas Kopli tänava majas. Konkreetsesse korterisse põgenikke siiski ei majutatud. Foto on põgeniku tehtud. Foto: Põgeniku foto

Ukraina põgenikelt küsitud üürihinnad on vallandanud paanika ja pettumuse. Osa põgenikke lubab koju pommide alla naasta, sest sellist käitumist nad Eesti riigilt ei oodanud. Riigi Kinnisvara AS mõtleb, mida nüüd teha.

«Ma ise olin kohal oma ukraina perekonna palvel, kui sotsiaalkindlustusamet (SKA) tuli 15. juunil Kopli majja asju tutvustama – silmad olid kalgid ja teadlikult kraaditi ukrainlannade närve,» meenutas vabatahtlik Siim Valdmets.

«Täielik paanika tekkis. Üks naine ütles, et tema läheb selle peale üldse koju tagasi – vahet pole, kas pommid kukuvad ja ta saab koos oma mehega surma või mitte, aga seda ta Eesti riigilt ei oodanud,» rääkis Valdmets. «Kolm perekonda on selle hirmutamise tulemusel Kopli majast lahkunud – aitäh Eesti Vabariik!»

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles